Malaysia Football for FIFA Series Games (PC version)

Dah release dah hari ini –

Nama fail/Filename : 2_MSLPatcher_MalaysiaLeague_FIFA10PC_pub1.zip
Link rasmi/official link : http://www.mediafire.com/?1demnnmz2ym

Patch lain dari saya/my other patches : http://mslpatcher.wordpress.com (gerbang projek aku)

Pos terdahulu/Previous Post : Baca POST terdahulu (read previous post)

Comments on: "MALAYSIA LEAGUES PATCH FOR FIFA10 PC DOWNLOADS" (55)

  1. alo bro…..thankz alot for the patch…..im hoping bro will release aff suzuki patch soon as possible!!!! im waitin for our national team!!! malaysia!!!! anyway thanx alot.!!!!!!gud work…im ur fan bro!!!!…..to those who having problem with CM10…..like
    1.error = plz install the latest netframework…..if still cannot plz install latest directx!!!! confirm can!!! im havin tiz prob too….now solved🙂

  2. sorry alot bro…i nvr see the link for download aff…sorry alot…

    bro i need ur help…ow to transfer the kit (.big file)…..using filemaster10 or simply ???? i try simply cannot!!!! try filemaster aso cannot …so plz help…..(the data ..gui…assets…(afta tiz cannot go lagi…)) any idea!!!! plz reply !!! thankz….

  3. Tahniah bro… Nampaknya ramai lg yg menolong kali ni… aku kalau dah reti nanti boleh le nolong mana yg patut..

    Tapi nanti akan release patch utk new season kan..bab jersey2 baru ni aku tak dapek aku nak nolongnye..kalau stakat namelist and chants aku boleh tlg…

  4. yang penting bro, kalau nak tolong buat TRANSFER TU, gunakan CM10 untuk transfer between team, jangan ubah nama diorang, KECUALI nama-nama yang memang nama palsu. Korang menagn boleh cam. COntoh kat penang, ramai player ada nama tenga F.Ake. tu FAKE la tu. TIPU atau teepu juga nama samaran. Sekarang dalam fifa10, aku juga guna nama FK untuk tunjukkan playername tu PALSU.

    Kalau player tu belum wujud dalam mana-mana team, bagi tau aku, aku akan bagi PlayerID yang sepatutnya.

  5. Bro…cara nak install msl patch ni sama ke mcm fifa 09 dulu…. ke dlm patch kau dah ada readme..

  6. mslpatcher said:

    ala tun sama ja. Lagi best dari readme. Ada PDF fail.

  7. uiihhh…ada kemajuan..ada kemajuan…tahniah..tahniah..

  8. thanks bro! kalau boleh buat pasukan negara, Malaysia!

  9. MaxX The ReD said:

    patch lain dari saya tu camne lak brO..??emm TQ

  10. MaxX The ReD said:

    team malaysia dk kat ne bro??xjmpe la..Emm

  11. MaxX The ReD said:

    bro msl,nape Commentaries sy xbyi..?? xpdai patch kut..readme dia xde ke?? TQ

  12. Malaysia NT memang adalah kat patch tu. takkan tak perasan masa install/load guna CM10. Tapi korang mungkin kena edit sikit lagi supaya Malaysia team dapat masuk dalam league International.

    Kalau korang tak nak susah, install je AFF Suzuki cup aku. Siap ada 11 ASEAN team lagi.

    Ni mesti tak baca fail PDF yang aku bagi. Susahlah kalau nak senang macam ni.

  13. Commentary? Can ada PDF tutorial lengkap. Walau untuk FIFA09, cara guna sebijik sama. Jadi aku minta korang refer dari guideline aku yang itu je.

  14. MaxX The ReD said:

    aku dah cbe la ikut PDF yg patch09 tu..tpi slepas aku patch tu n ble main dia snyap je xbunyi…emm

  15. MaxX The ReD said:

    tq bro.. aku dah edit pn..:) tpi commentary tu xjdi..emm

  16. mslpatcher said:

    Kekadang memang jadi gitu. Awak terpaksa copy balik fail AUDIO original. Kalau awak ikut tips aku, awak tentu ada buat BACKUP sebelum buat apa-apa editing.

    Bila dah kembalikan ke asal audio files tu, awak install dulu commentaries, lepas tu baru chants. Tapi kalau yang ini buat hal, awak buat terbalik pula. Memanga Sound master 09 mahupun 10 tak stabil. So good luck. Setakat ini aku pernah juga kena masalah gitu, tapi macam biasa aku memang ada backup. buat balik.

  17. MaxX The ReD said:

    ko xpe la pro..emm k lah mksih.. bro stu ag,lau nak edit player gne FDM camne?? aku nak edit indra la..indra xreal nampak..emm dia mane ade janggut n misai la..so aku nak edit biar xde..aku try cbe dah,tpi aku nak save tu xpndai..ble main same je…emm cmne bro..plzzz ko nak patch 3D grass for FIFA10 x.? lau ade dah xpe la…hehe

  18. Hah, ini problem sikit. Aku ada try buat face, tapi game fifa10 crash. Kalau berjaya baguslah.
    FDM ni, tolong belajar sendirilah yek. baca help dia. Aku pun tak pandai sangat, sebab tu crash kot.

  19. brader mslp. aku ada masalh sket.
    apsal malaysia n laen2 team asia x muncul?
    aku da check kt international tp xder..

    aku install patch aff suzuki cup ngan malayia leagues..
    team liga super ngan premier ada…malaysia je xder…
    aku tringin nk men suzuki cup..
    bley tolong??

  20. lg stu bro, cmna nk tambah lagu sndiri utk letak kt playlist kt main menu?

  21. mslpatcher said:

    masa install tu, pilih SELECT ALL, untuk overwrite FiFA10 asal. SAVE, dan quit CM10. sepatutnya semua AFF 11 nation akan ada dalam international. Boleh main friendly gam kat kick off mode. TOurnament dia pula aff suzuki cup kat rest of world.

    Install balik AFF Suzuki cup tu.

  22. salam bro.
    nk tnye sket ni..
    klu nk msukkan malaysia liga super ni kt ps3
    bleh x…..??????

  23. yg aku punya lak crash..nape bro??

  24. PS3 tak dapat lagilah bro. Aku belum ada PS3, so tak taulah ada cara tak nak buat. Nak derma PS3 tak untuk aku? Aku janji akan berusaha membuat patch sebaik-baiknya.

  25. bro…nampaknya aku ada masalah unik…dah check dlm ni aku teramat heran pasa takde org ade problem mcm aku…masa aku install patch msl utk fifa10, dia kata jersey aku x compatible..bila main fifa10..jersey dia dan nama team jadi ntah hapa2… team msl, mpl, aff cup dan seangkatan dgnnya semua ada problem tu…apa masalahnye ?

    adakah pasal aku guna windows 7? atau adekah pasal fifa10 aku versio ain…why>? why?

  26. bro..masa import patch dlm cm10, dia kata jersey aku x compatible…kena buat manually, tapi jersey kecik sebelum game dan masa pilih team oky je…masa main je jersey jd mcm lakhanat….kalau aku main mas vs thai…dua2 team pakai jersey lakhanat yg sama…nama team plak jd long string of numbers..isk…apasa la aku ni jrg boleh main patch kau on the first try..

    tlg le aku bro…

  27. bro..thanks a lot..

  28. Hallo bro,aku dh install patch msl….tp bla aku install aff suzuki cup apsal x leh nk main fifa10…..

  29. mslpatcher said:

    Tak taulah kenapa. Cuba ikut semua apa yang aku suruh termasuklah fifa 10 yang masih belum install apa-apa patch. Juga pakai CM10 release 1, jangan pakai beta

  30. labuanFC69 said:

    bro mslp ..
    nak tnye ne ..
    smua sye dh bwt ..
    tpy ble dah maen ..
    kits tukar jdy belang2 ..
    nape ye ??

  31. bro.cam ne nk dptkan CM10 2

  32. labuanFC69 pakai Win7 ka, memang problem. CM10 tak serasi lagi ngan Win7. WinXP? Sepatutnya tak berlaku. Installation gunakan Cm10 Rel 1( jangan Rel2), dan select ALL untuk semua patch aku. TAPI SEBELUM ITU, pastikan CM10 dah expand FIFA10. Tak faham? baca kat info (fail PDF) yang aku sediakan.

    Setakat ni. Problem instalasi berlaku kalau korang pakai Win7. Kalau pakai WinXP pun, install patch aku mesti pakai Cm10 rel1 (sebab aku buat pakai itu). Kalau pakai beta punya memang problem.

    Aku dah test-retest, kat PC lain, installation berjalan lancar di sini. So, aku pun tak tau apa lagi masalah sebenarnya. Ada juga problem berkaitan driver untuk NVIDIA (ada disebut dalam SC forum), tapi aku taku tau sangat, aku pakai Ati radeon je.

    CM10 Rel2, cari kat link soccergaming.com punya. tapi ingat Cm10R2 ni ubah betul dia punya format FSH untuk jersi/kit.

  33. Asyraf_DarkFighter said:

    Ellow bro.. leh tolong?.. Aq x pandai sgt psl benda2 ni.. X pham la benda ni.. Aq da download tapi x tau camner nak wat benda ni.. Copy Paste jer ker?..

  34. mslpatcher said:

    Aku akan release versi 1-release2a untuk atasi masalah crash bila install patch AFF Suzuki Cup.

  35. bro patcher aku nk tnye asal tournament xleh main…

  36. mslpatcher said:

    Mr X maksudkan tournament apa?

  37. tournament yg dalam fifa 10 nak main cupape sume tu.. bilemasukjetru saotomaticclose fifa… sebelum masuk patch ni ok je… nak tau je…. ape2 pun lu punye patch bagus bangat…
    cant wait release version 2..

  38. we camne nak delete patch ni ha?

  39. camne nak delte patch ni ha?

  40. labuanFC69 said:

    genk ,
    smue dh bwt ..
    dh gne cm10 rel 1 ..
    tpy x dpt men plak gme ne ..
    cane tue ??

  41. mslpatcher said:

    Delete? reinstall fifa10. heheh tak semestinya. Awak hanya perlu guna CM10, REMOVE LIGA MALAYSIA (KEDUA-DUA), buang tournament berkaitan malaysia football. buang semua team club Malaysia, dan buang semua player malaysia, secara manual. SAVE.

    nak cepat? rEPLACE JE fifa.db dan ENG.db dengan fail original FIFA10. Cari kat DVD awak. ada tu. Juga delete zdata51.big. Refresh fail BIG dan BH guna CM10-Menu-OPTION (belajar sendiri-aku tak layan soalan tambahan). Juga delete 3 folder yang terbina bila install patch liga – ada dalam folder GUI. FOLDER TAU, bukan fail yang namanya ASSETXXX tu.
    Terima kasih kerana mencuba.

  42. mslpatcher said:

    Ada problem sikit untuk AFF Suzuki Cup installation. Awak install MSLPL4FIFA10 dulu, dan patch singapore dan asean club. ABAIKAN dulu AFF Suzuki Cup. Bagi tau aku berjaya ke tak. Aku baru perasan yang AFF suzuki cup tu boleh bikin crash sebab JERSI ORIGINAL INTERNATIONAL NT FIFA10 tu terdouble install. Akan diperbetulkan secepat mungkin. Maaflah kerana susahkan korang.

  43. bro, nanti PATCH msl4fifa09 untuk season depan ade lagi ke ??

  44. mslpatcher said:

    awk masih main fifa09 ke? tengoklah, aku dahulukan fifa10, lepastu fifa09. FIFA10 konfirm nak buat, fifa09 tengok masa.

  45. brainmedead said:

    bro,asal tournament ngan manager mode x leh main?kalu masuk,automatik fifa10 close.

  46. brainmedead said:

    bro msl,tournament da bleh main..aku gune cm10 release punyer..

    trime kasih byk2 bro..
    terbaik!!

  47. mslpatcher said:

    Bagus. cam tulah.

  48. bile nk release aff suzuki up yg bru pnye..

  49. bro…tumpang tanya…nape pc ak xdpt run cm10 ye?..dulu cm9 bole lak run cm biase….salah sistem ak ke?..mmg kalo pkai graphic card nvidia ade problem eh?…

  50. yooo…..brader patcher…..window7 mmg problem eh ngn ko punyer keajaiban patches n cm10 ni?….aku bhajat gak nk maen mlaysia pnyer team ni

  51. capick nick said:

    bro yg ak ni dh download ke blommm?????????

  52. bro..npe patch nie da xde

  53. mslpatcher said:

    Kansel dah

  54. azmi kapar said:

    hai, aq baru kat sini. aq dah masuk sampai page (MALAYSIA LEAGUES PATCH FOR FIFA10 PC DOWNLOADS) , tapi x tau nk tkan mne… bleh tlg skit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: