Malaysia Football for FIFA Series Games (PC version)

Okay, don’t hate me. It is not really release yet. It is just to inform you that I’m willing to continue creating Malaysia Super League and Premier League patch for FIFA10 PC.

Once the game is out, and Creation Master 10 available, you will find a link to download the upgraded version of MSLPL4FIFA09 into MSLPL4FIFA10 version 1 here, and it is EXCLUSIVE FOR MY BLOGS ONLY.

NOW AVAILABLE FOR DOWNLOADS. CLICK HERE


I expect these excellent football game, FIFA10, will be release on end of October.

In the meantime, I’m frequently playing FIFA10 Demo and successfully add Kedah FA into the demos. I’m quite exciting about it. I’m also working, on free-time basis, a face model using FDM09 for our Malaysia NT players, but maybe not all. But don’t expect too much since I DON’T know about 3D modelling. Well I hope we can see a few new faces model for our Malaysian players, if not all.

BONUS

For the ‘soon-to-be-release’ Malaysia leagues patch, MSLPL4FIFA10PC, I will also release all together a new ASEAN FOOTBALL FEDERATION CUP tournament, named, AFF Suzuki Cup 2010 (since it is played every 2 years) with all teams, Malaysia, Singapore, Indonesia, Thailand, Vietnam, Myanmar, Cambodia, Laos, Brunei, Timor Leste, and Philippines, making it a full tournament all together. It is my hope that by having this tournament (considered international NT game), we can manage Malaysia NT in a new manager mode or at least in a new BE A PRO (clubs and Country). Managing or play in national team are not possible with this patch.

Also, S-League for FIFA10 will release consecutively. But it is not perfect because I don’t know much about S-League. Available at http://mslpatcher.wordpress.com

TOOLS NEEDED :

Download ALL needed software from Rinaldo, the FIFA Master. It is all needed to install MSLPL4FIFA10 PC later. Download now and learn by yourself the basic use of the tools.

LINK to FIFAMASTER tools for FIFA10 BETA PACK version here.

Comments on: "MALAYSIA LEAGUES PATCH FOR FIFA10 PC DOWNLOADS" (86)

  1. bro, i wan to ask u bout cm10….im using windows 7 ultimate 32-bit….my system does not support cm09…..so, is cm10 will compatible wit my OS…..??

  2. bro..bleh x klu bro wat patch FIFA10 untuk FIFA09. So kte bleh main FIFA10 dlm FIFA09..kalau boleh laa..

  3. fifa 10 lovers said:

    buat muka realistic sikit tak best ah main muka macam dulu. tolong pls.

  4. Addy, kan ke dah ada MSLPL4FIFA09 PC tu? Benda yang samalah nanti. Aku cuma convert patch asal aku tu dari FIFA09 ke FIFA10 dan mungkin ubah suai sikit-sikit bahagian grafik dan jersi, untuk sesuaikan dengan untucked 3d model yang aku dah create. Selebihnya 90% sama je.

    Aku tengah cari muka Malaysia NT kita untuk dibuat head model diorang. Aku nak sangat buat head Zafuan/Zaquan, Khyril, dan Amri yahya. Juga aku nak buat Indra Putra, dan beberap star kitorang. Tapi tak akan semua aku buat, 350+ orang bro! Mati aku. Kalau ada masa lapang, prioriti NT team kita dulu.

  5. AFAIK, CM09 is not design for Windows 7. It even did not works in Vista (32-bit or 64-bit). Only Rinaldo, the actual programmer of Creation Master series will know what to do with his program. Fingers crossed, he will make it work.

  6. fifa10lover said:

    yg star jelah lawa sikit yg tak terrer sgt tu buatlah apa apa je. amri yahya tu mmg aku nak sgt main guna dia

  7. fifa10lover said:

    satu lagi boleh tak ko tkar crowd tu jadi yg lawa sikit. kalo boleh bagusah. stadium bukit jalil takde ke?

  8. Oh..tp nnt bro try la tgk perak nyer chants yg saya post kat bhagian mslpl4fifa09 version 3..d situ saya tlh letakkan link youtube untuk perak nyer chants..

  9. bro ble nk release nih..

  10. CM Dah Kluoar!

  11. meuzangelo said:

    boleh x ko wat satu team klasik?
    maksud aku team zaman2 90an or sebelom tu.. mse Malaysia tgh top..

    aku dh x igt taun bpe rekod tertinggi malaysia dlm fifa..
    kalo x silap aku dlm taun 90an gak la…
    lebih kurang mcm team all-star la.. ;D

    xpun kumpulkan 11 player terbaik malaysia dr dulu smpai skrng dlm satu team… baru best..😀

  12. mslpatcher said:

    Bro, sebenarnya aku ada buat tapi tak berapa sangatlah. dalam mslpl4fifa09 versi 3 ada team tambahan msl cloner team. Sebenarnya ia adalah team all-star malaysia ikut pandangan akulah.

    Aku harapkan akan ada orang boleh tolong buat lagi gempak.

  13. ak ade prmintaan skt.. itupun klu ko blh buat lh… ko buat kn MSL,MPL,PELA MSIA,FA.SUMBANGSIH.. tp itu sume ko dh buat dh..
    ko msk kn lh jgk liga2 slrh ASEAN trmasuk national team dorg..
    lg stu ko buat stadium… stkt ltk nme je pun jdlh.. lst skali ko mskkn sume chants negeri2 kt msia ni blh x.. klu ko nk perak pnye ak blh bgi.. last2 player yg star2 mcm amri and zaquan/zafuan ko bg real skt boleh x..
    sorry lh klu ak mntk bnyk skt..
    ak hope ang blh tunaikn prmintaan ak ni..

  14. meuzangelo said:

    eyh.. ade ke?
    apesal aku x jumpe..?
    team tu dlm liga mne?

  15. mslpatcher aku boleh tolong buat muka
    tapi camne nak bagi ko tgk?

  16. mslpatcher said:

    kau upload fail kat mana-mana yang boleh aku download untuk tengok, dan/atau kau upload screencapture kat mana-mana tempat yang boleh support gambar untuk aku tengok.

  17. mslpatcher said:

    meuzangelo, ada dalam rest of world. Kalau kau main manager mode, takkan tak perasan ada team malaysia transfer MAHAL? Kalau kau cari player masa transfer months tu, boleh cuba juga beli diorang.

  18. camne nak masuk kan muka dlm cm. aku buat tak leh import ah

  19. mslpatcher said:

    tak semudah itu. CM bukan utk ubahsuai face, tapi cuba pakai FDM09 dan FDM10 kalau dah ada.

  20. muka tak leh psng kat kepala yg aku nak.

  21. ni aku tlg ang skt… ni line up team perak skali ngn posisi diorg ngn no jersey diorg skali..

    1 GK Kamarul Effandi
    2 DL S. Subramaniam
    3 DC Chun Keng Hong
    4 DC Benedict Martin
    5 DR A. Varathan
    6 DL Mohd Syazwan Mohd Roslan
    7 MC Mohd Arsyah Mohd Ayob
    8 DMC/DC Mohd Hafiszuan Salehuddin
    9 FW Mohd Saufi Sa’adi
    10 AMC Mohd Nazri Mohd Kamal
    11 FW Shahrizal Mohd Saad
    12 MR Muhd Zafran Olibullah
    13 DR Mohd Arif Fazlie Saidin
    14 AML Mohd Hafiz Abdul Rahman
    16 DC K. Puvinderan Naidu
    17 DMC Mohd Fauzi Ariffin
    18 AMR K. Thinagaran
    19 DR Noor Hazrul Mustafa
    20 MR Isma Alif Mohd Salim
    21 MC Mohd Zahiruddin Mohd Sabri
    22 GK Megat Amir Faisal Al Khalidi Ibrahim
    23 FW Razali Umar Kandasamy
    25 ST S. Sarath Babu
    26 MR Muhammad Khalis Ibrahim
    27 AMR Wan Hossen Wan Abdul Ghani

    FORMATION 4-4-2

    MEGAT

    VARATHAN PUVINDREN HAFISZUAN SYAZWAN

    ISMA ALIF ARSYAH
    NAZRI HAFIZ

    SAUFI
    RAZALI

    SUBS
    FAUZI,KAMARUL,SHAHRIZAL,KHALIS,NOOR HAZRUL,ARIF,SUBRA,

    JUST FOR ADVICE… TO KEEP YOUR PATCH MORE REAL..

  22. PEMBETULAN

    ni aku tlg ang skt… ni line up team perak skali ngn posisi diorg ngn no jersey diorg skali..

    1 GK Kamarul Effandi
    2 DL S. Subramaniam
    3 DC Chun Keng Hong
    4 DC Benedict Martin
    5 DR A. Varathan
    6 DL Mohd Syazwan Mohd Roslan
    7 MC Mohd Arsyah Mohd Ayob
    8 DMC/DC Mohd Hafiszuan Salehuddin
    9 FW Mohd Saufi Sa’adi
    10 AMC Mohd Nazri Mohd Kamal
    11 FW Shahrizal Mohd Saad
    12 MR Muhd Zafran Olibullah
    13 DR Mohd Arif Fazlie Saidin
    14 AML Mohd Hafiz Abdul Rahman
    16 DC K. Puvinderan Naidu
    17 DMC Mohd Fauzi Ariffin
    18 AMR K. Thinagaran
    19 DR Noor Hazrul Mustafa
    20 MR Isma Alif Mohd Salim
    21 MC Mohd Zahiruddin Mohd Sabri
    22 GK Megat Amir Faisal Al Khalidi Ibrahim
    23 FW Razali Umar Kandasamy
    25 ST S. Sarath Babu
    26 MR Muhammad Khalis Ibrahim
    27 AMR Wan Hossen Wan Abdul Ghani

    FORMATION 4-4-2

    MEGAT

    VARATHAN PUVINDREN HAFISZUAN SYAZWAN

    ISMA ALIF NAZRI ARSYAH HAFIZ

    SAUFI RAZALI

    SUBS
    FAUZI,KAMARUL,SHAHRIZAL,KHALIS,NOOR HAZRUL,ARIF,SUBRA,

    JUST FOR ADVICE… TO KEEP YOUR PATCH MORE REAL..

  23. mslpatcher said:

    Bro, kalau u dah pandai pakai CM09 atau CM10, boleh tak kau ubah terus kat situ, dan create patch untuk team perak je. Lepas tu kau upload kat mana-mana dan aku download dan aku boleh terus load/import kat MSLPL4fifa09/10. Tapi tak yah lah bagi super team plak. hehehehe, ubah nama je. Boleh tak? Thanks bro syakir.

  24. blh tp aku x tau nk upload kt mne..
    ade tips x..
    ak mmg dh buat pun tp x tau nk upload kt mne..

  25. k dh blh dh.. ni link die.. tp ni msh dlm CM09 pnye..

    http://www.4shared.com/file/141910035/a08b6e29/perak_new_update_.html

  26. mslpatcher said:

    kau boleh update sekali mana-mana team lain? Aku okay je jika kau yakin tau. Aku terima ja update lineup kau. Credit aku bagilah nanti.

  27. team2 yg hebat ak thu lh kut skt2…
    mcm kedah,selangor,perlis blh kut…

  28. ni update trbru utk team perak ngn selangor…..

    http://www.4shared.com/file/142137644/a6ec47e3/perak_and_selangor.html

  29. mslpatcher said:

    Tapi pastikan line-up tu yang original masa liga punya, bukan piala malaysia punya line-up. Dalam M-Cup, diorang PINJAM player dari team lain, bukan real transfer. tak pasal-pasal T-team, felda kurang pemain lak.

    Ko buat je dulu mana yang dapat lepas tu kau load patch kat aku sekaligus. Nanti aku tengok, evaluat apa patut. Kalau ko nak tukar kepala diorang pun boleh, bagi tau aku mana player kau tukar kepala dia, tinggi dia dalam CHANGES.TXT dan zipkan sekali.
    Harap syakir dapat buat gitu, supaya lebih real lagi liga kita.

  30. Untuk team perak n selangor new update tu aku dah load dlm cm. Not bad..Tp klo syakir dpt buat chants ipoh mali pasti best..

    for FIFA09 bleh tak update Malaysian squad. Player last year laa..

  31. addy- chants ak x reti nk buat…

    msl patchers-aku ade jugk teringin nk tukar rambut razali…
    tp die x de warne kuning yg belah pacak je… die klu nk kuning sume msti kuning..

  32. mslpatcher said:

    Tak apa, bila aku tak sibuk nanti, aku buatlah. Tapi kau bagi tu tak berapa baguslah, kurang pilihan boleh saya buat. Ada tak lagi sorakan penyokong perak dan penyokong malaysia NT? setakat ni, aku cari kat youtube belum jumpa yang best punya.

  33. mslpatcher.- tak de la yg best2 pnye sorakan..saya dh try search tp smuanye kureng la..

    yg rambut razali ak dh try edit texture dya..tp x leh gak la..

  34. try link ni utk ipoh mali..

  35. ok laa..tp ade suara2 oang yang kureng enak didengar

  36. mslpatcher ak nk ym or no. tepon ang blh x….

  37. bro blh x ang bgi senarai patch yg ptt aku downlod untuk fifa 2010 ni…. mcm yg ang buat untuk 2009 dlu…

  38. bro aku dah wat patch chants perak ngn dah update squad NT..

  39. For squad NT..player aku refer yang main denag MU ari tu..cuma no jersi je tak tau..

  40. NI link untuk Perak chant..

    http://www.mediafire.com/file/4nmniiznn31/mslplfifa09-chants-perakonly.smp

    Tp kurang best la dari Slangor punye chants.

  41. Sori kalo link untuk chants perak tak boleh nk download. Ade file crash skit..

    Try link ni..

    http://www.mediafire.com/?z5nmh4zwnzz

  42. bro addy link utk chants perak dua2 x bley..

  43. mslpatcher said:

    saya tak boleh download chant perak dan NT

  44. Mustahil yang NT tak boleh nak download..Tp saya boleh download yang NT. Yang chants perak memng tak boleh..kenapa haa??? Or yang chants tu kena ZIP dulu.

  45. sykrcr9- Yang link NT awak boleh download tak ??

  46. kalo tak boleh nk download jugak..awk try download melalui blog saya.

    http://www.addy9601.blogspot.com

  47. skarang saya tengah usahakan chants Kedah pulak (dlm pembikinan)

  48. mslpatcher said:

    Wah addy, rajin! Chants Kedah dah ada dah, apa kata awak buat chants tambahan untuk kelantan, Perlis yang baru, dan team-team lain yang tak wujud lagi. Tapi terserah awaklah.
    Saya lagi suka kalaur korang buat chants tuk Malaysia NT kita, sebab saya tak buat lagi.

  49. Chants kedah saya dh release..Tp kt blog sye la..klo ltak link kat cini..tkot tak bleh nk DL plak..chants untuk NT kita saya pown tak tau..tp kalo sape-sape yg tau chants negeri mana-mana ltakkan link dyer kt cini. Saya bleh tolong buatkan.

  50. mslpatcher said:

    Ada beza tak chants kedah awak dengan yang saya buat? (belum download lagi)

  51. bg dia punya link. Yg kat post awak tu hnya ada chants kelantan dan selangor.

  52. mslpatcher said:

    bro, chants kedah tu termasuk dalam package mslpl4fifa09 ver2 dan ver3 lah. Kelantan dan selangor tu additional package.

    Download mslpl4fifa09 ver3 ada dalam.

  53. blh x sape2 ajar aku mcm mne nk mskkn lmbg team dlm game…
    mcm yg addy buat untuk sekolah die…
    pastu mcm mne nk tempek lmbg sklh ang kt jersi..

  54. addy mcm mne ang mskkn lmbg sklh ang kt dlm fifa09…
    lgi stu mcm mne nk tempek lmbg sekolah ang kt jersi team…
    (sorry msl patcher ak gne blog ang tnye kt addy)

  55. sykrcr9-ko kene ade sofware Photoshop dulu. Kat citu ko bleh edit jersi n logo. aku nak cite kat ko, aku pown bkan tau sgt. lbih baek tnyer mslpatcher.nnt kalo bagi keterangan kat ko tkot ko tak paham.

    kalo kau nk dptkan photoshop. Jgn search kt google ke yahoo ke. kt citu sume kne beli.kalo nak yg free search kat youtube.nnt ade video yg bagi tau mne nak dpatkan yg free.

  56. photoshop ni cs2 ke cs3…

  57. msl patcher blh x ko ajr aku..

  58. kalo tak silap. Link tu untuk cs4.

  59. mslpatcher chants kedah yang dalam version3 tu kureng la..pastu yang team MSL patcher yg ade star lama kita awak ltakkan kt League mne..saya cari kat international dengan rest of world tak de pon.

  60. mslpatcher said:

    pasal chants tu, kalau kau buat lagi baik okaylah tu. pasal team mslcloner tu, sebenarnya dia dah ada, tapi kalau tak jumpa dlm rest of world, awak terpaksalah add team ke dlm ROW league, supaya boleh nampak dalam game.

  61. bile ar nk siap msl ni…
    ak dh x sbr nk men ni…

  62. mslpatcher said:

    Aku tunggu setel dulu cm10 final version. Masih ada bug kan. baru paling sesuai untuk release

  63. k.. ko boleh bgi x ape2 patch yg “must have” dlm game fifa 10 ni… sbb aku x brape reti lh nk cri kt soccergaming forum tu…

  64. mslpatcher, nnt da release bg taw lar kt aku…
    tringin gila nak main team msl dlm fifa….
    baru lar mnarik….. asyik2 men team epl ja…
    borink gila….

  65. mcm mne nk ambk screenshot dlm gme fifa 10… ade pakai software ape2 x…

  66. sykrcr9,

    awak boleh guna tools ni dari sandro f4f (hanya untuk fifa10):-
    http://www.fifa4fans.de/downloads/onelink_e.php?showid=533

    ataupun,

    FastStone Capture, dari faststone.org (boleh guna pada semua):-
    http://www.faststone.org/FSCaptureDetail.htm

  67. bile nk release ni.. x sbr dh ni..

  68. mslpatcher said:

    Tak lama lagi… Setakat ni tengah update AFF Suzuki cup – 11 nations. Tinggal malaysia lagi yang belum update, Singapore League dah siap; Malaysia League pun kira dah siap, kira teruskan aje roster dia, tapi tengah polish GUI/graphics je – sebab belum ada list perpindahan terkini.
    Semua team dalam patch nanti guna CMS compliance ID.
    Wajah player tak jadi buat, sebab bikin crash. tak tau kenapa. So lebih selamat kekalkan apa yang dah jalan.

    Kalau tak ada hal, minggu depan ni, akan release 3 patch sekaligus:
    MSLPL4FIFA10 VER1
    SLEAGUE4FIFA10 VER1
    AFF SUZUKI CUP FOR FIFA10 VER1

    Tapi problem sekarang ni ialah kekadang boleh crash, kekadang okay. tak faham aku nga fifa10 ni.

  69. bro mslpatcher ak nk tnye skit..
    bile aku nk upload ak pnye patch kt mediafire apasal die berhenti kt 99% je.. sblm tu laju je.. smpai je 99% die berhenti..
    ataupun mmg mcm tu.. bro dlu upload pakai medifire mcm mne ye..

    ataupun boleh x bgi ape2 web untuk upload patch aku..

  70. RED WARRIORS said:

    team red warrior ade x? edit player red warriors tu kuat skit..ek?hik3

  71. […] terdahulu/Previous Post : Baca POST terdahulu (read previous post) Possibly related posts: (automatically generated)MALAYSIA FOOTBALL PATCH – MSLPL4FIFA09 VERSION 3 […]

  72. alo….semua…..kpd sesiapa yg ade masalah dgn CM10 ttg error……& bla bla!!!!!….try install netframework yg latest…kalau x blh jugak….install latest directx!!!!! confirm boleh…..harap dpt bantu u org!!!! enjoy….malaysia boleh!!!!!!!!!!!!!

  73. link die plez..

  74. danishfifa10 said:

    cmne nk install CM1O,nk cri kat mne a…,bleh tlng x,lagipun aku dh lama nk main liga malaysia dlm fifa10ni..

  75. danishfifa10 said:

    tpi aku dah download malaysian league fifa10…..xtaunk cri cm10

  76. mslpatcher said:

    GOOGLE BRO/adik. Atau pegi ke soccergaming.com/forums dan cari thread FIFA10. http://www.soccergaming.com/forums/showthread.php?t=160996

  77. bro.. game yg da sedia ada xble bg ka? tggl install and main trus ja..

  78. mslpatcher said:

    fifa10 yang ada malaysia league? Mana ada. boleh buat tapi korang nak bayar ka.

  79. bro aku nak tanya sket.
    kenapa bila aku nak maen manager mode or tounament or yang laen2 kecuali match, game fifa09 aku automatik tutup game.

    pada mulanya bila aku nak maen tournament mode tu dia tulis : Oops! It appears that your version of FIFA09 has not been properly authenticated dan bla bla bla………

    pastu aku try cari kat google kalau ade forum tentang error ni. pastu ade la bg link mediafire. lepas aku download then, aku overwrite crack fifa yang kat dalam link tu dengan dalam Fifa09 yg dah ada.

    bila aku run game and nak maen tournament mode dah tak keluar pulak error tu TAPI dyer automatik tutup game.
    Aku pakai win xp.

    Kalau ko ade cara penyelesaian nya bagi taw la. Tapi maybe aku beli yang x ori punyer kot. Help yer ……

  80. mslpatcher said:

    No idealah addy. heheheh. “Oops! It appears that your version of FIFA09 has not been properly authenticated dan bla bla bla”

    tapikan, ramai orang main versi fifa09, ada gak yang pakai fifa09 blackpearl punya. Diorang cakap okay pun. Maybe kau ada cuba register ka. dah BP nya, jgnlah main network/livenet/online. Aku beli ori bolehlah main online.

  81. bro kalau nk delete semua file kt fifa mcm aa?? coz aku nk main yg original game.. xnk yg ada malaysia league… xkn nk uninstall balik bro??

  82. mslpatcher said:

    Memang kena reinstall fifa10 original. CM10 tak de uninstall features. Cam PES2010 gak, tak de reinstall punya.

  83. pesal aku xboleh buka CM10?
    kata nya applicaton failed to initialize prpperly (0xc0000135).

    aku dah reinstall banyak kali but result tetap sama..
    same with CM9…
    ada solution x?

  84. mslpatcher said:

    Windows 7?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: