Malaysia Football for FIFA Series Games (PC version)

Liga Super Malaysia (Malaysia Super League) patch created by mslpatcher will be out soon. But I’m afraid it may not be as complete as I intend to do. On February I have to move to another project. Sadly I also will have to release Liga Perdana Malaysia (Malaysia Premier league) without proper jersey or kit as I don’t have any clue what they looks like. I don’t have pictures, and eventhough I try hard tracking down all websites possible. I can’t find a very good one. Even my state’s team, I don’t have a pictures.

Anyway, this is a few additional visual-teaser for you guys as what to expect (the new and latest) for the rest of the team. I still don’t finished the graphical parts though, and luckily one person, Pejai is helping me with a few flags – PDRM, Terengganu, Pahang and UPB myTeam.

Release Announcement – 050209

Comments on: "Malaysia Liga Super – MSL4FIFA09v2 Progress Reports 2" (20)

  1. mmg cun banner “enjut lebah enjut” kalo mcm ni gerenti meletop !

    terima kasih !πŸ˜€

  2. ArepLampard8 said:

    Kasi Realistic skitlah face cam Safee Sali,Zaquan,Aidil,Shukor,Asra.

    Ble nak Release ni
    x sabarla…

    trimas

  3. mslpatcher said:

    Areplampard8, saya ni tak peduli sangat pasal muka tu. maklumlah ini kerja sorang-sorang. Apa yang penting bagi saya ialah ada iras-iras tu kira okaylah tu.

    tapi kalau Arep nak buat FACE apa salahnya, saya pasti sokong usaha anda.

  4. utk face tu lagi bagus kalau setiap web2 komuniti penyokong tolong buatkan, buat patch utk face je, sebab mereka ni ada akses yang lebih baik dengan pemain2 pasukan mereka nie..

  5. kawan x brape mahir la pki SM & CM 09 .
    nk wat recording chants pon x reti .
    dh byk kwn simpankan recording .😦

  6. akmal,
    maybe chants2 tu ko bole forwardkan kt mslpatcher, mana tau kalo2 ada yang sound dia ok, boleh dia masukkan, atau sebagai addon patch, sebab fail2 audio ni besar walaupun dah buat compression yang tinggi

  7. mslpatcher said:

    Akmal,
    baca dulu help dia. Memanglah agak mengelirukan. Sebelum ni saya pun macam akmal. Sila baca thread dalam soccergaming.com,
    http://www.soccergaming.com/forums/showthread.php?t=156929. Kena ada kesabaran, baca semua pos dalam thread tu. Awak mungkin akan terjumpa permasalah serupa dengan awak.

    Juga awak mesti maklum bahawa SM09 akan bantu kita convert WAVE format menjadi format yang support dalam FIFA09.

    Tips mudah,
    1. Chants – stereo – atau akmal mesti buat supaya ia jadi stereo.
    2. Commentary – mono je.

    Juga Akmal mesti tau menggunakan perisian audio yang SM09 gunakan tu, Audacity. Sebenarnya audacity perisian lain-lain. SM09 cuma panggil audacity untuk bantu edit dan save sebagai WAVE. Selebihnya SM09 akan convert menjadi fail sound fifa09.

    Baca dulu kay

    PEJAI,
    flags awak ada saya paparkan kat thread HMC. Nanti saya cuba update blog plak.

  8. kenape saye punya comentory x bleh guna?
    😦

  9. waa best2!..

    tp pc aku gune fifa 08 lg

    hope v2 ni nnt ley di convertkn utk fifa 08 ye

    really hope!

  10. mslpatcher said:

    Elektro, mungkin tak dapat sebab saya dah mula sibuk buat benda lain.

    Akmal, ayat ringkas tu, saya pun tak akan faham. Awak emel saya panjang lebar, saya cuba faham. Jika saya ada jawapan saya akan jawab. Emel me, akmal sahaja ya.

  11. x de saya punya jurucakap x leh guna .
    tp saya ade download stadium bernabeu (real madrid) tp x leh pki juga .
    apsal .??

  12. mslpatcher said:

    AKmal, awak kena reinstall fifa09 supaya dapat sound tubalik. Leaps tu back up dulu folder audio supaya lain kali tak perlu reinstall fifa.

    lepas tu bila nak masukkan chants baru, sila buat satu persatu. Sebenarnya SM09 tu masih belum sempurna lagi. So memanglah tak heran jika nak add sound kkdg boleh, kkdg sukar.

    Saya juga masih berharap Rinaldo dapat keluarkan versi terkini. Best kalau ada sound commentary dan sebagainya yang datangnya dari team sendiri.

    Akmal sedang tambah apa? Chants utk team atau commenatari?

  13. chants utk Malaysia,Kedah,Perak,Terengganu,Selangor,Indonesia,Singapura & Johor FC(rakam time die lwn Selangor) ..πŸ™‚

  14. wah.. chants2 tu clear tak..? kiranya boleh dengar tak dia menyanyi seketul-seketul,

  15. standard je .
    tp kwn x tau la nk pass kat sape .😦

  16. mslpatcher said:

    Akmal, awak convert dulu ke MP3 – 128 kbit. Lepas tu upload ke akaun akmal, mungkin Akmal leh upload ke mediafire.com, sebab server tu support accelerator downloader. Jangan ke rapidshare ke apa ke, menyusahkan saya. Saya tak akan DL dari rapidshare. hehehe, malas, kena tunggu lama.

    Upload satu-satu fail ye, jangan sekali zip kecualilah Akmal tahu gimana nak split zip fail tu menjadi 5mb setiap satu.

    Chants tu, akmal edit dulu, pilih bunyi yang best. Utk FIFA09, tak perlulah chanting panjang. Cuba Akmal dengar Chants original FIFA09 guna SM09. Akmal taulah maksud saya. Chants utk MSL4FIFA09 kita ni, awak buat tak lebih dari 1m 30 saat. Itu je cadangan saya. Tapi Akmal kena tunggulah ye, sebab tak abis lagi buat database MPL4FIFA09. Prioriti saya ke sini dulu, bunyi tu kemudian.

    Akmal dah baca ke thread kat soccergaming.com dan akmal dah baca-baca help file?

  17. alamak sori lah kwn2 saya x dpt nk continue chants .
    abis file saya ilang mase format .
    frust gile .😦

  18. xpe2 skg aku dh isntall fifa09 kt pc aku hehe

  19. mcm mn nk main game nie mslpatcher..
    baru mula nk main nie..

  20. Azli kenalah ada FIFA09 PC, lepas tu kena download Creation Master 09 (CM09), dan download MSLPL4FIFA09 Ver.3 yang saya buat tu. Baca arahan dalam tutorial (PDF Files) yang saya dah sediakan, step-by-step (belajar BI kan? maka mesti faham tutorial aku). SAVE, dan start FIFA09. Bulan mendatang, FIFA10 version mungkin akan menjenguk anda pula.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: